26. apr, 2016

Zoals ik ben.....

Charlotte Elliott die dit lied schreef was een vrouw die op haar 32ste verlamd raakte waardoor ze afhankelijk werd van haar rolstoel. Deze jonge vrouw had daar ontzettend veel problemen mee, ze was depressief, opstandig, boos. Ze wist niet waar ze naar toe moest met dit verdriet. Stil trok ze haar terug in haar ouderlijk huis, waar ze met liefde omringd werd door haar ouders en ook haar broers gaven haar veel liefde maar het maakte haar niet minder wanhopig.

Haar vader was een koopman die zijde inkocht en verkocht en op een dag kwam er een vriend en tevens zakenpartner van hem langs uit Zwitserland. De man raakte in gesprek met Charlotte nadat hij haar wanhoop en verdriet had gezien. Vol bewogenheid was deze man voor haar maar ook een stuk verbazing was er bij deze man. Hij wist van dit gezin dat het een gezin was die trouw naar de kerk ging. Hoe kon het dan toch dat ze wel in die put zat?

Hij sprak daar met Charlotte over en vroeg aan haar: Weet je wel waar je heen kunt met jouw verdriet? Eerst raakte ze geprikkeld en geïrriteerd, ze zat nu al dertien jaar zo en niemand die haar helpen kon! Hij vertelde haar dat er maar Eén was die haar volledig begreep en dat ze alleen bij Hem haar pijn en verdriet kwijt kon. Hoe kan ik dan bij Hem komen was haar vraag daarop en zijn antwoord was: Kom tot Hem zoals jij bent!

Het heeft haar strijd gekost maar ze heeft die stap genomen, ze heeft de rust en de vrede bij Hem mogen vinden. Haar lichaam bleef zwak maar haar geest was sterk, haar vertrouwen groeide evenals de relatie met Hem die haar bijstond in die moeilijke periode in haar leven. Daardoor was zij in staat om dit geweldige lied te schrijven, een lied die vijftien jaar later pas op muziek was gezet. Dus waarschijnlijk zijn de woorden van dat lied eerst voor haarzelf tot zegen geweest, balsemde woorden die haar leed verzachten.

Heel bijzonder vind ik dan zelf dat stuk waarin ze schrijft in haar lichamelijke gebrokenheid: U doet mij zien, hersteld, vernieuwd. Vaak in onze eigen gebrokenheid wordt ons gezegd dat God ons anders ziet dan dat wij ons zelf zien, maar in dit ene regeltje ontdek ik iets zo moois: Hij leert ons kijken naar onszelf, laat ons zelfbeeld vernieuwen! Hij wil ons leren langs de gebrokenheid van ons zelf heen te kijken en ons met Zijn ogen naar ons zelf te laten kijken, dat geeft nieuwe kracht, nieuwe moed, dat geeft kracht om door te zetten en ons niet te focussen op datgene wat ons eerder belemmerde.

Zo wil Hij ook vandaag de dag in jouw en mijn leven doen. Hij wil jou en mij troosten, kracht geven maar ook zo van harte laten zien wat wij kunnen door Hem die ons kracht geeft. Misschien zit jij op dit moment wel in die diepe put van teleurstelling, van wanhoop, van depressie omdat datgene (of diegene!) wat jou eerder kracht gaf er niet meer is. Kom dan tot Hem zoals jij bent en laat Hem toe in je leven om daar Zijn kracht te laten zien waardoor Hij jou weer op wil richten en jou je leven terug wil geven. Nee niet zoals het was, maar geloof mij wat Hij kan en wil doen met jouw leven is zoveel mooier en beter dan dat jij je voor kunt stellen.

Mocht jij uit die put willen en nu even niet weten hoe bij Hem te komen neem dan gerust contact met ons op, er zijn altijd mensen binnen onze gemeente beschikbaar om jou daarbij te helpen zodat ook jouw leven weer nieuwe kracht zal krijgen, kracht die alleen Hij jou kan en wil geven.

Deel deze pagina